Voordelen

Als next level dokter sta je midden in de samenleving. Wat dat betekent? Je bent als arts actief buiten de muren van het ziekenhuis en komt ‘binnen’ bij mensen. Je beweegt je in hún omgeving en kunt op diverse momenten in hun leven een rol spelen. Daarbij kijk je naar de mens in zijn totaliteit. Zo werk je samen met anderen aan de gezondheid van mensen en de samenleving.

Meer weten over wat werken als next level dokter zo uitdagend maakt? Nou, bijvoorbeeld:

Afwisseling!

De inhoud van je werk is divers. Zo breng je het ene moment maatschappelijke gezondheidsrisico’s in kaart en op het volgende moment adviseer je de gemeente over te nemen zorgmaatregelen… en oh ja, je biedt natuurlijk ook nog specialistische zorg. Ook de plekken waar je komt en werkt zijn divers. Net zoals de groep mensen die jouw zorg nodig heeft, of de professionals met wie je samenwerkt. Moeten we nog even doorgaan?

Let’s get personal

Je bouwt een sterke verbinding op met patiënten en benadert hen als mens. Je krijgt de ruimte hun verhaal te ontdekken. Daarbij richt je je niet alleen op hun fysieke gezondheid, maar ook op hun mentale, emotionele en sociale welzijn. Dit zorgt ervoor dat je een diepgaand begrip ontwikkelt van je patiënten en hen actief betrekt in het zorgproces. Jij durft door richtlijnen heen te lezen en zo tot het beste, menselijke advies op maat te komen.

Midden in de samenleving

Als next level dokter werk je, heel simpel gezegd, buiten de muren van het ziekenhuis. Hierdoor sta je letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. Letterlijk, omdat je op veel verschillende plekken komt in wijken en bij mensen in hun eigen omgeving. Figuurlijk, omdat je een centrale rol inneemt in een groot netwerk van (zorg)professionals en de ruimte hebt om een nauwe band met je patiënt en zijn sociale kring op te bouwen.

Holistisch

Holistisch, dat klinkt misschien een beetje ‘zweverig’. Maar dat is het absoluut niet. Het betekent dat je niet alleen naar de ziekte kijkt, maar naar de mens in zijn totaliteit. Zo zie jij ook de omgevingsfactoren, het netwerk (dat je vaak ook betrekt) en de leefomgeving van de persoon. Je kijkt vanuit meerdere perspectieven. Goede zorg betekent voor jou niet alleen genezen, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van leven en gezondheid en het voorkomen van ziekte.

Samenwerken

Als next level dokter werk je intensief samen met verschillende zorgprofessionals, zoals psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Maar je spreekt en adviseert ook mensen die werken bij instanties die niet puur gericht zijn op medische zorg. Zoals gemeentes, het RIVM en scholen. In die samenwerking ben jij vaak de spin in het web. Daarmee zorg jij ook dat het zorglandschap voor je patiënten een stuk makkelijker te begrijpen is. Dankzij jouw centrale rol, zijn zij goed geïnformeerd over hoe en waarvoor ze bij andere (zorg)professionals terechtkunnen.

Work life balance

Ja, je werk is leuk en belangrijk. Maar je leven bestaat uit meer dan alleen werken. Mooi dus dat je je werkdagen goed kunt indelen en plannen. In overleg met je collega’s en de mensen voor wie je zorg draagt kijk je naar wat nodig is, maar jij houdt de regie. Zo houd jij nog tijd over voor andere dingen als je de figuurlijke werkdeur achter je dichttrekt.

Zelfontwikkeling

Je hebt veel ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en de verdieping op te zoeken. Dit kan tijdens je werk, maar er is ook ruimte voor cursussen en opleidingen naast je werk. Als next level dokter heb je vaak de mogelijkheid om je eigen contractvorm te kiezen en ben je daarom soms zelfs eigen ‘ondernemer’. Dat geeft veel vrijheid en levert je de ervaring op voor vakmedische- en persoonlijke ontwikkeling.