Verhalen

Wil je weten hoe het is om een next level dokter te zijn? Of welke stappen je hiervoor moet nemen? Lees de verhalen van verschillende studenten en aios.

Fleurtje Schornagel

“In mijn werk ben ik niet alleen met curatieve zorg bezig, maar maak ik juist ook aan het begin het verschil. Er valt nog zo veel gezondheidswinst te behalen door vroegtijdig problemen aan te pakken. In mijn spreekkamer, in het werkveld of tijdens gesprekken: ik zie, hoor, ervaar en signaleer. En daardoor kan ik de beleidskant adviseren en mijn visie op de agenda brengen. Dat is voor mij écht impact maken.”

Lees het verhaal van Fleurtje Schornagel

Yeng Yan Chow

“Ik vind het heel fijn om buiten het ziekenhuis te werken. Hierdoor sta ik midden in de samenleving en kijk ik niet alleen naar de ziekte, maar meer holistisch. Wie is de persoon, wat heeft hij al meegemaakt, en wat zijn de normen en waarden? Dat maakt een enorm verschil in de relatie met de patiënt.”

Lees het verhaal van Yeng Yan Chow

Janine Hogewoning

“Ik word er echt blij van om buiten het ziekenhuis te werken. Je leert de persoon achter je cliënt goed kennen. Bovendien is er de mogelijkheid om parttime te werken of zelfs een andere baan ernaast te hebben, mocht je dat willen. Daarnaast krijg je de kans om aanvullende opleidingen te volgen, zoals een leiderschapscursus. Dit gun ik alle artsen en geneeskundestudenten.“

Lees het verhaal van Janine Hogewoning

Albert Vos

"Tijdens mijn bachelor kregen we wel wat colleges van artsen die buiten het ziekenhuis werken, maar verder niet. Dat is wel een ding. We komen weinig in contact met die mensen, terwijl dat juist interessant kan zijn."

Lees het verhaal van Albert Vos