Verslavingsarts

Wil je werken in een omgeving waarin somatiek en psychiatrie samenkomen? En lukt het jou om, zonder vooroordeel, te luisteren naar de patiënt, zodat je zijn of haar leven weer op de rit kan krijgen?

Kickstart jouw carrière

Als verslavingsarts sta je midden tussen de mensen met psychiatrische, lichamelijke en/of sociaal-maatschappelijke problemen. Je kijkt naar tal van factoren en daarmee leg je de ingewikkelde puzzel die verslaving vaak is. Jij weet dat vooruitgang soms in kleine stapjes gaat. Ook kleine verbeteringen zie je, en waardeer je.

Jij wil vanuit care, cure of preventie het verschil maken voor mensen die niet alleen ziek zijn, maar ook tegen een maatschappelijk stigma aanlopen. Dit vraagt om deskundigheid, oplossingsgerichtheid en samenwerking met andere hulpverleners.

Het vak is volop in ontwikkeling en jij kan daarin echt je stempel drukken, bijvoorbeeld door het doen van wetenschappelijk onderzoek. Als verslavingsarts werk je in een instelling voor verslavingszorg en steeds vaker word je in consult gevraagd door bijvoorbeeld huisartsen en specialisten in het ziekenhuis. Je werkdagen zijn variërend tussen (poli) klinische, ambulante en outreachende zorg. Durf jij het aan om echt next level naar verslaving te kijken?

Vrijblijvend sparren met een coach?

Contact

Ja, ik wil:

Verslavingsarts - voordeel 3 Werken in een jong en groeiend vakgebied dat ik mee kan helpen ontwikkelen
Verslavingsarts - voordeel 2 Intensief contact met cliënten en (zorg)professionals
Verslavingsarts - voordeel 1 Een actueel vak: wat in de maatschappij gebeurt, zie ik vrijwel direct terug in mijn spreekkamer

Ins & outs van de opleiding

Benieuwd hoe jouw opleiding eruitziet? Ontdek het hier.

Meer weten?

Agenda

23 okt.

Next Level Dokter Collegetour

Kom 23 oktober naar de Next Level Dokter Collegetour! Live op het UMC Groningen of online.